woensdag 9 juli 2008

Playas en de Galapagos (San Cristobal): dag 9 en 10

9Gisteren zijn we een dag naar het strand gegaan. We kozen het strand van de stad Playas uit omdat deze stad het dichtst gelegen is bij Guayaquil.

We kwamen toe in een kleine stad met een enorm uitgestrekt strand. Er was verder niet veel volk, waarschijnlijk omdat het geen weekend was. Op het strand kon je strandstoelen huren voor een volledige dag voor 4 Dollar. Verder kwamen er plaatselijke handelaren elke 5 minuten langs met ijsjes, een soort pannekoeken (empenadas), bier en andere dranken. We kochten een liter bier voor 1 Dollar en 2 pannekoeken voor 20 cent.

Elke kreeg ook meedelijden met een oudere man (rond de 65) die rondliep met een plastieken dolfijn en een fotocamera (polaroid). Hij zocht gedurende de 4 uur dat we er waren onafgebroken naar mensen die op de dolfijn wouden gaan zitten zodat hij een foto kon nemen om een paar dollarcenten te verdienen... Ik heb even getwijfeld... maar toch maar niet.

Op de terugweg passeerden we afgesloten domeinen waar grote blokken nieuwe huizen stonden, in straten met eigen winkels. De domeinen waren enorm goed bewaakt en waarschijnlijk voorbehouden voor de rijkere Ecuadoriaan. Vlak daarnaast wemelt het namelijk nog van de krottenwoningen waarbij men zich kan afvragen of het wel mogelijk is er in te leven.

S'avonds zijn we vroeg gaan slapen. Van slapen kwam echter niet veel in huis want we zien er beiden uit als rode kreeften (zonnecreme vergeten mee te nemen naar strand).

Deze morgen zijn we toegekomen op de Galapagos Eilanden (San Cristobal) na een uurtje vliegen. We hebben een eerste verkenning gedaan van het eiland en even gesnorkeld op een verlaten strand. Tijdens het snorkelen werden we omringd door duizenden vissen en we trokken de aandacht van enkele zeeleeuwen die tussen ons door zwommen (Heel leuk allemaal).

Morgen nemen we de boot voor 7 dagen om de andere eilanden te verkennen. We zitten op een boot met 12 andere toeristen. Hopelijk valt de groep een beetje mee...

Voor de komende dagen dus geen nieuwe berichten... Ook vooralsnog geen nieuwe foto´s want de internetverbinding is hier erg langzaam.

De groeten van Elke en Karel ¡¡¡

Geen opmerkingen: