zaterdag 5 juli 2008

Baños, Riobamba, Aluasi: Dag 5 en 6

Gisteren aangekomen in Baños. Het regent pijpestelen maar de temperatuur is aangenaam.

Baños is een soort kuuroord en tevens vakantieparadijs voor Ecuadorianen en buitenlandse toeristen. Op het eerste zicht lijkt er echter niet veel te beleven. Je kan er bij goed weer aan rafting doen of op quads rijden.

We slapen in een hostal dat is uitgebaat door een Amerikaan wat Karel wijselijk verzwegen had voor Elke en waar we verder niets meer mee te maken willen hebben. We kozen deze hostal omwille van de talrijk aanwezige Ecuadoriaanse schilderijen en het feit dat we een eigen open haard hadden in onze kamer...

Baños is omgeven door groene heuvels wat het een speciale plaats maakt. Het ligt ook aan de voet van de Tungharua, een actieve vulkaan die sinds 1999 dagelijks gassen en rotsblokken uitspuwt. Het stadje was daarom enkele jaren niet toegankelijk. We hebben echter niets gezien van de vulkaan omwille van de wolken.

We maakten een mooie wandeling waar we talrijke vlinders en andere leuke insecten konden zien. We kwamen er ook een groep Belgen tegen uit Brussel die voor 5 weken in Ecuador rondtrokken. 's Avonds lekker vegetarisch gegeten. Jammer genoeg lag er een kakkerlak in Elkes bord --> semi-vegetarisch dus...

Deze morgen zijn we om 6 uur gaan baden in de thermale baden van de stad. Dit was een erg leuke belevenis. Het heetste bad was 48 graden waardoor je amper nog kon bewegen. We werden omringd door plaatselijke Ecuadorianen en de prachtige omgeving (bergen + waterval).

Vervolgens reis verder gezet naar Riobamba waar we morgen de trein zouden nemen (Narriz del Diabolo). Helaas... de trein rijdt niet morgen omwille van een grondverzakking tussen Riobamba en Aluasi. Het meest spectaculaire gedeelte van de rit begint echter van Aluasi waardoor we nog een aantal uur verder gereisd hebben per bus.

Nu aangekomen in Aluasi. Samen gegeten met een koppel Nederlanders, een Duits meisje en een jongen uit Groot Britannië. Heel wat reisverhalen uitgewisseld... Het was dus een gezellige boel.

Het is nu 21 uur. Tijd om te gaan slapen want morgen moeten we vroeg aanschuiven voor tickets zodat we op het dak van de duivelstrein onze reis kunnen vervolgen.

Tot binnenkort. Next stop --> Guayaquil (hoogte: 0 meter; temperatuur +30).

1 opmerking:

Unknown zei

Karel en Elke,
(poging 2: ik had al een gmail account, maar was mijn paswoord vergeten)
Ziet er allemaal leuk en spectaculair uit. Héél mooi landschap. Doet me een beetje denken aan mijn avonturen in India. Ik krijg er weer zin in... Maar eerst nog een luilekkervakantietje meepikken in Kreta ;-) Geniet er daar nog van zou ik zeggen!
Grtz,
Kristof